måndag 20 augusti 2012

Glimtar från semestern

Idag är det min sista semesterdag, och därför tänkte jag minnas tillbaka kring årets sommarsemester! Så här kommer ett inlägg med många, många bilder :-)
Morgonpromenader är inte helt fel när man har toppenväder som sällskap! Bilden är tagen med min iPhone och helt oredigerad!

För ett par veckor sedan uppnådde jag ett mål jag jobbat mot/för/till. Belöningen blev dessa örhängen från min favoritdesigner Thomas Sabo.

Minimockamuffins - precis så goda som de låter! Små med grymt goda :-)

Nytt nagellack blev inköpt i en härlig lila nyans. Har inte provat det ännu, men lovar att fota när det är på plats.

Lite nytt smink och påfyllning av mitt favoritbodybutter - det är bra med semester och möjlighet till att shoppa betydligt billigare :-) Märket på sminket är GOSH, tydligen (!?) ett danskt märke som jag inte hade hört talas om innan.

Ljuvlig blomma i grannskapet, vet med mig att jag fotade denna även förra sommaren :-)

Stilleben hos grannen.

Blommande smultronplanta i mitten av augusti - ser lovande ut med skörd långt in på hösten!
Sedan i maj har det pågått ett bygge av en rejäl brygga vid vågbrytaren i yttre delen av hamnen. Jag kan lova att jag har väntat på att få gå dit och njuta av utsikten och allt annat. 

Inte mindre sugen blev jag när de väl fick bryggan som leder över lilla kanalen på plats - men fortfarande fanns det galler i vägen eftersom allt inte var klart....

Men så fick vi äntligen tillträde i fredags! Här kommer jag/vi hänga mycket!
Anledningen till att de öppnade upp bryggan just i fredags var för att kl 07.00 i lördags morse gick starten av.....
Ironman Kalmar! Wow vilket häftigt arrangemang! Och vilka människor som ger sig i kast med att först  simma 3,86 km, sen direkt slänga sig på en cykel för att avverka 180 km, för att efter det bege sig ut och löpa ett maraton (42 km).

Det känns som att hela stan hade väntat på detta datum! Visst - helt smärtfritt har det inte varit, men om det enda negativa jag har att säga är att jag letade p-plats till bilen i 45 min i torsdags - då har jag inget att gnälla på! 

En atlet som provsimmade delar av banan på fredagskvällen.
Men redan på torsdagskvällen invaderades stan av ett stort gäng imponerande människor, nämligen de som skulle tävla i MiniTriathlon.
De kör samma grenar som i Ironman, men betydligt mer humana sträckor: 386 meter simning, 18 km cykling och 4,2 km löpning.
Här väntar atleterna på att deras startgrupp ska ropas fram. Här någonstans i myllret står 5 st vänner till oss. Vi lokaliserade alla under cyklingen ut från växlingsområdet.

Badmössans färg avgör vilken tid man startar.

Sekunderna innan starten går nere vid Kattrumpans badplats denna ljuvliga, soliga torsdagskväll.

De forsar verkligen fram i vattnet!

Både under MiniTriathlon och Ironman Kalmar har man valt att lägga banorna utmed de vackraste delarna av Kalmar.

Uppslutningen var stor även vid MiniTriathlon - kul!
Tack för titten och ha en toppenbra måndag fina läsare! Var det någon bild som du gillade mer än någon annan?!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...